Xtremefit Bootcamp


Tänkte att det är dags att berätta lite om det här bootcampet.
 
Det pågår i 6 veckor med 3 pass per vecka, sammanlagt 18 pass alltså varav det första och sista kommer bestå av fystester. Fystesterna är 2km löpning, armhävningar, situps, rygglyft, upphopp, plankan och jägarvilan. Målet med bootcampet, rent resultatmässigt är att vi ska dubbla våra resultat.
 
Det finns 4 olika träningstider att välja på, 06.30, 17.00, 18,00 och 19.30 om jag minns rätt. Jag har hittills bara kört det 06.30, men till veckan ska jag gå på nått av kvällspassen.
 
Varje träningspass är en timme långt, och består av 30 min uppvärmning och 30 min övrigt. Uppvärmningen är alltid uppbyggd på samma sätt. 3 etapper med ökande intensivitet. Först joggar vi fram och tillbaka i lätt tempo i ca 10 minuter men blir regelbundet avbrutna för att göra olika styrkeövningar, samma övningar som vi gjorde på fystestet, alltså; armhävningar, situps, rygglyft, upphopp, plankan och jägarvila. När detta är gjort börjar etapp 2, så är det löpning/snabb jogg som gäller och antalet reps per övning ökar eventuellt. Sedan är det dags för etapp 3 och då är det ständiga ryck som gäller och antalet reps ökar eventuellt igen. Även om uppvärmningen alltid är uppbyggd på samma sätt så blir det tuffare och tuffare, dels ökar repsen på alla övningar, men även svårighetsgraden. Till att börja med körde vi 5 av varje och sprang på plant underlag. Efter nån vecka justerades övningarna något, armhävningarna blev med framåtlutning, situpsen med raka armar och ben, plankan med benlyft osv. Vi har även förflyttat löpningen till en backe och kör nu allt i uppförsbacke, även övningarna. Den här veckan ökade vi svårighetsgraden ytterligare och kör bland annat armhävningar med klapp och sidoplanka med ett ben i luften.
 
När uppvärmningen är klar så har vi 20-30 minuter kvar till övrig träning. Denna är olika för varje pass men består alltid av olika styrke- och konditionsövningar, ibland kör vi de rätt som det är i grupp, ibland är det i en hinderbana och ibland kör vi cirkelträning. Det är till största del styrka med egna kroppen som gäller, men ibland kryddar dom till det med bildäck, släpa på nån ryggsäck eller dylikt och nu senast körde vi i utegymmet som ligger precis intill.
 
 
Nu blev det väldigt långt här men sammanfattat såhär: 3 pass per vecka i 6 veckor. 1 timme varje gång uppdelat på 30 minuter uppvärmning och 30 min övrigt. Alltid bestående av styrke- och konditionsövningar. Fystest första och sista passet. Träningarna körs utomhus, på Gubbholmen. Kostnad för det hela var 1200kr, vilket blir 66kr/pass. Om nån är intressed av att testa så är det bara att söka på Xremefit Karlstad på facebook för mer info, tror det ska starta ett nytt camp i oktober.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0