Oscarsgalan 2016


I söndagsnatt var det dags för den årliga Oscarsgalan. Therese och Lollo har ju involverat mig i deras årliga tradition med uppesittarnatt. Tänkte jag skulle ta er igenom dagen/natten lite klockslag för klockslag. Ungefär såhär såg det ut:
 
09.30 Går upp, äter frukost.
10.30 Jag knallar hemåt för ett snabbt träningspass, dusch och packa upp mina Stockholmsfynd
14.00 Möter upp therese och Lollo för inhandling av nattens snacks
14.30 Tittar på Brooklyn
16.30 Lägger oss och sover. Somnar förvånansvärt snabbt.
21.00 Går upp, beställer pizza. Äter och tittar på Aftonbladets oscarssändning som just dragit igång
22.00 På med smink o finklänning, fixar iordning gottiset samt försöker ta en fin gruppbild. Det sistnämnda tar tid...
24.00 Direktsändningen från röda mattan börjar. 
02.30 Galan drar igång!
06.00 Slökollar lite eftersnack och gör oss klara för sängen igen.
07.00 Godnatt! 
 
 
 
Så själva galan då?
 
Höjdpunkter:
 
+A licia Wikanders oscar. Hur gullig kan en person vara?! Så himla fin var hon och gulligt tal och lilla pussen till Fassbender innan. Aww!
+ Att Leo äntligen fick sin! Så värd. Tyckte ju att han borde fått redan för Gilbert Grape och fick en chock när jag fattade att han inte ens blev nominerad för Titanic?! Så glad att han fick hålla hela sitt tal och inte blev avbruten av musiken plus att han höll det så värdigt. Himla bra tal! Extra fint att han knöt ihop det på slutet om att inte ta någonting för givet, precis som han inte tagit det här priset för givet.
+ Att Brie Larson vann kvinnliga biroll. Stor favorit. 
+ Jacob Trembley! Varenda liten glimt man fick av honom gjorde en så himla glad. Sötare får man leta efter. Himla synd han inte blev nominerad för sin roll i Room.
+ Lady Gagas framträdande. Helt missat den låten, men vilken jävla röst hon har alltså. Så mäktig. 
+ Han som delade ut pris (minns ej för vad) och skojade om att Mad Max vann (de vann ju cirka alla typ tekniska priser..) Hihi så classic-skoj men tyckte ändå det var kul. 
 
 
 
Besvikelser:
 
- Typ allt som Chris Rock gjorde och sa,vilket ju faktiskt utgör halva galan. Trött på hans röst en halv minut in. Varenda inslag de gjort var tråkigt. Och kakgrejen var ju så snodd efter Ellens pizzainslag. 
- Att Spotlight vann bästa film?!?!? Asså. Nu kan jagju engetligen inte säga att jag sett den (sov ca 90 procent av den på bio..) men ändå, varenda gång jag vaknade till var det samma sak, allvarligt prat på nått kontor. Supermycket Zzzzzzzzzzzzz Samma musik filmen igenom, somalltid drog igång på precis samma ställe vid varje scenbyte. Precis som nån dålig tv-serie. Gillar inte Michael Keaton heller.
 
Avslutar med de bästa på röda mattan, förutom Alicia som var finast! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0